Az egyházak bírálják a német fegyverexportőröket

2009. december 19., szombat

 

 

Németország mindkét nagy egyháza, a katolikus és a protestáns egyház képviselői és vezetői is keményen bírálták a változatlanul nagy mennyiségű német fegyverexportot. A kormányzati koalíció elsődlegesnek a fegyverexportot tartja, és elhanyagolja a béke-, és fejlesztéspolitikai szempontokat.

alt

(Berlin) – Nemrégen Berlinben került sor az „Egyház és Fejlődés” nevű konferenciára, amelyen a hesseni Béke-, és Konfliktuskutató Intézettel közösen elfogadták a 13. fegyverexportról szóló tudósítást. A neves német békekutató, Bruno Schoch is jelen volt a konferencián, aki elmondta: az utóbbi öt évben a német fegyverkereskedelem igen masszív módon megnövekedett. A német fegyvereket vásárolók között nem csak megbízható partnerek állnak az élen, mint például az USA, Anglia és Dél-Korea, hanem Szaúdi-Arábia, az Arab Emirátusok és Pakisztán is. Ez utóbbi ország 2008-ban 93 millió euró értékben, Afganisztán 33 millió euró értékben vásárolt német fegyvereket. 2007-2008-ban a német export értéke csaknem hat milliárd euró volt. (RV.de – 2009-12-17/18 – dr. békefy – www.reformatus.hu)

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.