Az amerikai csengettyűkórus közép-európai turnéra indul - Gyülekezetek jelentkezését várjuk

2012. január 24., kedd

Az amerikai Pittsburgh-i Presbiteriánus Gyülekezet „Southminster Ringers” elnevezésű csengettyű együttes 2012 nyarán közép - európai turnéra indul. A 19 fiatalból és 5 felnőtt kísérőből álló kórus Bécsben, Csehországban, Szlovákiában, Ukrajnában és Szlovákiában zenél különböző intézményekben. 2012. június 29 és július 1 között örömmel lépnének fel magyarországi református gyülekezetekben.

A ,,Southminster Ringers” csengettyűkórus 1969-ben alapították Thomas C. Flynn vezetésével. Fellépéseiken skót szoknyát viselnek, megemlékezve ezáltal gyülekezetük skót alapítására. Az együttes három és öt oktáv közötti csengettyűkkel zenél, és igazán széles repertoárt tudhatnak magukénak: klasszikus, populáris és népzenét is játszanak. A fiatalok gyakran adnak koncerteket gyülekezeteknek, iskoláknak, állami és civil szervezeteknek, játszottak már kulturális, vallási és jótékonysági rendezvényeken, számtalan alkalommal szerepeltek az amerikai televízióban, és négyszer léptek fel a Fehér Házban.

A kórus karmestere, Richard B. Pinkerton diplomáját orgona szakon a Clevelandi Zeneművészeti Intézetben szerezte meg. A Kenti Állami Egyetemen orgonát, a Clevelenadi zeneművészeti Intézetben zeneelméletet tanított, most a gyülekezet alkalmait kíséri orgonajátékkal.

További információ a csengettyűkórursól

Várjuk azoknak a gyülekezeteknek a jelentkezését, akik örömmel látnák vendégül a 25 fős kórust, és koncertjükért szállást és étkezést tudnak nekik biztosítani. A kórustagok utazásuk minden egyéb költségét maguknak fizetik.

Az érdeklődő gyülekezetek jelentkezését várjuk a MRE Zsinati Hivatalának Külügyi Irodáján 2012. február 10-éig, ahol további információt is kaphatnak. Elérhetőség: Visontai Dóra, külügyi referens: zsinat.kulugy@zsinatiiroda.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.