Amitől szebb lehetne - Ökumenikus Diákfilmszemle

2014. január 13., hétfő

Május 5-ig pályázhatnak filmjeikkel református, katolikus és evangélikus iskolák diákjai.

Harmadszor rendezik meg az Ökumenikus Diákfilmszemlét. A május 31-i vetítésre két korcsoport, 5-8. és 9-13. évfolyamos tanulók filmjeit várják. Egy alkotó vagy alkotócsoport legfeljebb három filmmel pályázhat, de egy iskolából több csoport is indulhat.

 

3. Ökumenikus Diákfilmszemle 2014 from WJ on Vimeo.

Az idei kiemelt téma Martin Luther King híres mondása – Van egy álmom – alapján: Amitől szebb lehetne a világ. Emellett bármilyen szabadon választott témát feldolgozhatnak a pályázók, tetszőleges műfajban, maximum tíz perc terjedelemben.

A filmeked Video-DVD, vagyis asztali lejátszóval kompatibilis formátumban 2014. május 5-én éjfélig kell postára adni, elküldeni a Budapesti Piarista Gimnázium címére (1052 Budapest, Piarista u. 1.) vagy személyesen beadni az iskola portáján. A borítékra rá kell írni: DIÁKFILMSZEMLE.

A fiatal alkotóknak március 22-én tartanak szakmai napot, de internetes oktatási anyagot is készítettek számukra. A beérkezett alkotások közül előzsűri választja ki a szemlére kerülő alkotásokat. A május 31-ei ünnepi vetítés után hirdetik ki a Sapientia Főiskolában a győztes filmeket.

Forrás: www.okudiakfilm.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.