Akadálymentes gyülekezetek

2013. január 10., csütörtök

Az MRE Szeretetszolgálati Iroda és a Magyar Református Szeretetszolgálat pályázatot hirdet „Jól működő gyakorlatok, megvalósult projektek gyülekezetek akadálymentesítésében" címmel.

2013. a Hitvallás éve lesz Egyházunkban, így ezen pályázat keretében a modern kori hitvallás egyik fontos szegmensét helyezzük előtérbe. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy testi vagy értelmi fogyatékkal élő testvéreink milyen lehetőségeket kapnak egy-egy gyülekezetben.

Olyan megvalósult projektek, gyakorlatok leírását várjuk a Kárpát-medence magyar gyülekezeteitől, melyek segítségével az akadályozott testvérek is esélyt kapnak arra, hogy a gyülekezeti alkalmakon részt tudjanak venni, a közösség aktív tagjai lehessenek. Milyen nekik szánt külön alkalmakat tartanak, hogyan vannak közösségben az ép testvéreikkel, milyen módon segít a gyülekezet a helyzetükön, hogyan tudnak ők segíteni, aktív részeseivé válni a közösségüknek?

Kérjük a tisztelt pályázókat arra, hogy a teljes folyamatot mutassák be: hogyan kerültek látókörükbe a sérült emberek? Hogy sikerült őket a gyülekezetbe behozni? Mik voltak a beilleszkedés nehézségei? Hogy végezték az érzékenyítést?

A pályázat célja a jól működő gyakorlatok, modellek összegyűjtése és bemutatása egy készülő konferencia keretében, melyet 2013 márciusára tervezünk. A legjobbakat honlapon is publikáljuk. Fontosnak tartjuk, hogy a szolgálatot végzők egymás hite által megerősödjenek, a gyülekezetek pedig hasznos tapasztalatokat szerezhessenek saját szolgálatuk építésére, erősítésére.

A pályázat benyújtásának határideje (postára adás dátuma): 2013. január 25.

Jelentkezési lap és további információ itt található.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.