Adománygyűjtés a debreceni adventi vásárban

2015. december 09., szerda

Tartósélelmiszer-gyűjtés kezdődött a város karácsonyfájánál, az „Add tovább!"-házikóban. A helyi segélyszervezeteket tömörítő karitatív testület első alkalommal szervez jótékonysági akciót, hogy így segítse a debreceni hátrányos helyzetű családokat.

Az adománygyűjtést a Debreceni Karitatív Testület tagszervezetei által delegált önkéntesek végzik december 7-től december 23-ig. Munkanapokon 16 órától 19 óráig, szombaton és vasárnap 10 órától 19 óráig várják a felajánlásokat. A gyűjtés ideje alatt – naponta 17 órától – Debreceni Karítatív Testület tagszervezetei – melyek jellemzően helyi civil szervezetek – egy órányi lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, illetve arra, hogy színpadi programokkal ajándékozzák meg a debrecenieket.

A testület az adománygyűjtő akció során minden szociálisan érzékeny, mások nehéz helyzetét átérző ember figyelmét arra kívánja felhívni, hogy tartósélelmiszer-adományokkal (száraztészta, liszt, cukor, étolaj, rizs, szaloncukor, kakaó, hús-, zöldség- és gyümölcskonzerv, édesség, stb.) segítsék a debreceni rászorulókat. Az egyedülálló kezdeményezéshez a város egymillió forinttal járult hozzá, amiből tartós élelmiszert vesznek.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Budapesten és Debrecenben is jelen van a Kék vödör akcióval, amellyel tartós élelmiszert gyűjtenek, másrészt országszerte, az alábbi gyűjtőpontokon fogadnak Nyilas Misi pakkot (cipős dobozt), amibe várják a gyerekeknek szóló karácsonyi ajándékokat.

Forrás: ttre.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.