A Világosság református egyházi műsor július 17-ei adása

2011. július 18., hétfő

 

A felvidéki Pátria Rádió műsorában a szülői tiszteletről, a vajáni alapiskola felújításáról és a szentesi gyülekezet tervéről volt szó. Halgassa meg online!

„Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, amelyet Istened, az Úr ad neked“ – a  szülők tiszteletéről szóló ötödik parancsolatról Orémusné Basa Ilona rimaszécsi lelkipásztor szól a hallgatókhoz.

Uniós támogatással újul meg a Magyar Tanítási Nyelvű Református Egyházi Alapiskola épülete Vajánban. Szlovákiai Református Keresztyén egyház hét oktatási intézménye közül hárman is nyújtottak be pályázatot kihasználva az uniós pénzforrást, de csak a vajáni egyházi alapiskola járt sikerrel. Hogy mi minden újul meg az iskolában arról Márta Géza az ungi egyházmegye esperese számol be.

A szentesi gyülekezet  a Pénzügyminisztériumnál pályázott sikeresen. Hogy mire fordítják a tízezer eurós támogatási összeget, arról Szopó Ferenc lelkipásztor ad tájékoztatást.

A műsorban ezen kívül sor kerül a Bibliaismereti verseny kiértékelésére és a legfrissebb egyházi hírek ismertetésére is.

Szerkesztő-műsorvezető: Iski Ibolya

Halgassa meg online:

{mp3remote}http://213.215.116.181:8001/patria/2011-07-17/687-Svetlo-08-06.mp3{/mp3remote}

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.