A törvényhozás elé került a nagypénteket munkaszüneti nappá nyilvánító törvényjavaslat

2016. november 18., péntek

Kormánypárti képviselők november 18-án benyújtották a parlamentnek a nagypénteket munkaszüneti nappá nyilvánító törvényjavaslatot.

Semjén Zsolt (KDNP) miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán (Fidesz), az emberi erőforrások minisztere és Varga Mihály (Fidesz) nemzetgazdasági miniszter képviselői indítványa öt törvényt módosít, kiegészítve a munkaszüneti napok felsorolását a nagypéntekkel.

A javaslat elfogadása esetén a következő munkaszüneti napok lennének Magyarországon: január 1., március 15., nagypéntek, húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20., október 23., november 1. és december 25-26.

Orbán Viktor miniszterelnök október 14-én a Magyarországi Református Egyház Zsinatának 1956-os emlékülésén jelentette be, hogy munkaszüneti nap lehet a húsvét előtti péntek. Véleménye szerint a reformáció emlékéve alkalmas pillanat arra, hogy ezzel a lépéssel a nagypéntek méltó megünneplését segítsék.

MTI

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.