A tiszteletbeli püspököt köszöntik - hálaadó ünnepség a 85 éves Gulácsy Lajos születésnapja és nyugdíjba vonulása alkalmából

2010. január 05., kedd

Gulácsy Lajos tiszteletbeli püspök 85. születésnapja és nyugdíjba vonulása alkalmából tartanak hálaadó istentiszteletet 2010. január 10-én 14 órai kezdettel a munkácsi református templomban.

altAz istentiszteleten Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke hirdet igét,  Vackó László gondnok a tiszteletbeli püspök életrajzát ismerteti.

A köszöntések sorát Csomós József tiszáninneni püspök kezdi, majd egy-egy lelkész és gyülekezeti tag szól az ünneplőkhöz azokból a gyülekezetekből, ahol Gulácsy Lajos szolgált. Köszöntést mond továbbá egyebek mellett Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke, Majnek Antal római katolikus püspök, Lengyel Zoltán, Munkács város polgármestere és Bacskai József, a Magyar Köztársaság Beregszászi Konzulátusának főkonzulja.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.