A nemzet erőforrásai

2018. április 10., kedd

Az idősek a társadalom szerves részei, a nemzet erőforrásai – hangsúlyozta Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a Szentesi Református Idősek Otthonának tízéves jubileumi ünnepségén.

„Időseink megbecsülésének legfontosabb eszköze a gondoskodás biztonságukról, személyi és jövedelmi értelemben egyaránt” – fogalmazott az államtitkár. 

Czibere Károly szólt az egyházak és a kormány együttműködéséről a szociális szférában, a házi gondozás és a szakápolási intézmények átalakításáról és arról is, hogy az elkötelezett munka folytatása érdekében a hetekben egyeztetés indul az egyházakkal újabb otthonok átvételéről. Nyolc éve 9900 idős élt egyházi fenntartású idősek otthonában, ma több mint 13 ezren. Az egyházak szeretetszolgálatainak megnövekedett tevékenységeihez 2,7 milliárd forint forrást biztosítanak – mondta az államtitkár.

Fekete Károly tiszántúli református püspök ünnepi áhítatában az otthon oltalmat, társas együttélést nyújtó biztonságát hangsúlyozta: „a jó körülmények, az egészséges környezet fontos, de az igazi kincset maguk a lakók jelentik".

Az ünnepségről részletesen beszámolt a Tiszántúli Református Egyházkerület honlapja is.

Forrás: MTI

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.