A németországi Collegium Cantorum Lobaviense hangversenye a Hold utcai templomban

2011. október 05., szerda

A Reformáció Hónapja programsorozat keretében budapesti  Hold utcai Református templomban a németországi „Collegium Cantorum Lobaviense” ad hangversenyt október 22-én 19 órától.

A kórus eredetileg kvartettként alakult, de 2003-ban számos fellépés után oktetté bővült és azóta az óta minden kor minden stílusának négy- és nyolcszólamú a capella darabjait megszólaltatja. Az énekkar átalakulásának évében vette fel a kamarakórus a „Collegium canorum Lobaviense” nevet, mely a szülőváros, Löbau nevét is magába foglalja.

2005 óta Lausitz-i zeneszerzők.(Kadner, Hammerschmidt, Seidemann, Rost) műveit is műsorra tűzik. Egyházi darabokkal lépnek fel, hangversenyeken és istentiszteleteken is szolgálnak. Európa számos országában adtak már hangversenyeket. Repertoárjukon szerepelnek többek között Schütz, Bach, Mendelssohn és Nystedt művei is.

A hangversenyre a belépés ingyenes!

Hangverseny időpontja: október 22. 19 óra

Hangverseny helyszíne: Budapesti Hold utcai templom, Budapest V. kerület Hold u. 18.-20.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.