A Magyarországi Református Egyház elítéli a gyűlöletkeltést

2013. november 05., kedd

A Magyarországi Református Egyház (MRE), ahogy azt eddig is tette, elítéli az antiszemitizmust, a közösségek közötti gyűlöletkeltést és az egyház, egyházi épületek és egyházi alkalmak pártpolitikai célokra való felhasználását – közölte Tarr Zoltán, az MRE zsinati tanácsosa kedden.

Böcskei Gusztáv lelkészi elnök és Tarr Zoltán zsinati tanácsos egy hete az Egyházak Világtanácsa (EVT) dél-koreai nagygyűlésén tartózkodnak. A Puszanból eljuttatott közleményében a zsinati tanácsos a Horthy-szobor avatására utalva úgy fogalmazott: "Szomorúan és megütközéssel olvastuk a híradásokat a vasárnap a Szabadság téri Hazatérés templomában és lépcsőjén történtekről."

Felhívta a figyelmet arra, hogy az MRE elnöksége az egyházközséget illetékességből felügyelő Dunamelléki Református Egyházkerület püspökéhez, Szabó Istvánhoz fordult levélben. Bölcskei Gusztáv a történtek kivizsgálását és a szükséges intézkedések megtételét, valamint a sajtóval való kapcsolattartást kérte Szabó Istvántól.

Szabó István hétfőn közzétett nyilatkozatában azt írta, hogy az illetékes egyházmegye esperesét sürgős fegyelmi vizsgálatra kérte fel a Szabadság téri református templomban történtek kapcsán.

MRE Kommunikációs Szolgálat

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.