A Lengyel Ökumenikus Tanács elnökének és közösségének

2010. április 13., kedd

alt"Mélyen megrendült lélekkel vettük a fájdalmas gyászhírt a lengyel elnöki repülőgép katasztrófája következtében elhunyt 96 testvérünk tragikus haláláról..."

 

Igen tisztelt Érsek Úr! Igen tisztelt Elnök Úr!

Szeretett Testvéreink a Jézus Krisztusban!

 

Mélyen megrendült lélekkel vettük a fájdalmas gyászhírt a lengyel elnöki repülőgép katasztrófája következtében elhunyt 96 testvérünk tragikus haláláról. Szíven ütött bennünket a lengyel államelnök és felesége, valamint magas rangú politikusok, katonatisztek, továbbá a római katolikus, az ortodox és a protestáns egyházakat képviselő főpásztori személyiségek, köztük Adam Pilch protestáns és Miron Chodakowski ortodox tábori püspökök tragikus elvesztése.
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa tagegyházai és a velük együttműködő közösségek nevében imáinkban hordozzuk a földi életből eltávozottakat, családtagjaikat, a Lengyel Ökumenikus Tanács tagegyházainak gyülekezeteit és az egész lengyel nemzetet. Őszinte részvétünk jeleként imádságos lélekkel csatlakozunk a temetés idején a magyar nép együttérzésének kifejezéséhez. Április 14-én szerdán este ökumenikus gyászistentiszteleten veszünk részt a budapesti Szent István bazilikában.
A tragikus körülmények között elhunytakat abban a reményben ajánljuk Isten végtelen kegyelmébe, hogy Krisztusért az örök élet részesei lesznek. Isten vigasztaló kegyelme öntsön reményt megtört s gyászoló szívünkbe!
A hagyományos és szívélyes lengyel-magyar testvéri összetartozás az élet eme nehéz helyzetében fűzze még szorosabbra kapcsolatainkat s a Mindenható adjon az elhunyt magas rangú vezető személyiségek helyébe bölcs, hazát és egyházakat kormányzó vezetőket.
„… és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.” (Fil. 4,7)

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Elnöksége nevében
Dr. Bóna Zoltán  főtitkár és  D. Szebik Imre elnök

 


Budapest, 2010. április 13.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.