A Kárpát-medencei Református Közoktatási Alap pályázati felhívása

2011. december 02., péntek

A Generális Konvent elnöksége pályázatot hirdet Magyarország határain kívül működő egyházi jogi személyek és oktatási intézmények részére.

Az alap célja és rendeltetése az, hogy segítséget nyújtson nehéz helyzetben lévő, Magyarország határain kívül működő református oktatási és nevelési intézményeknek, illetve segítse ilyen intézmények elindítását. Bevételeit adakozásból szerzi, ahol alapvetően református diákok gyűjtenek társaiknak.


A Végvár program keretében egyszeri támogatás igényelhető református jogi személy által indított magyar református óvoda elindításához, a Megmaradási program pedig működő református oktatási intézmények működési költségeire biztosít támogatást.

Az alapból pályázat útján lehet részesülni. A pályázatot szolgálati úton (gyülekezet – egyházmegye – egyházkerület) kell eljuttatni az egyházkerületek elnökségeinek, akik továbbítják az egyházkerületi oktatási szakemberek bizottsága felé. A bizottság az egyházmegyei elnökségek, és az egyházkerületi elnökségek által támogatott projekteket összegzi, és javaslatot készít a Generális Konvent elnökségének, aki dönt a támogatásról.

A pályázatok egyházkerületi elnökségekhez történő megérkezésének határideje: 2012. január 31.

Letölthető anyagok:

Körlevél a Magyar Református Egyház Magyarországon kívüli egyházmegyéi elnökségeinek

Pályázati adatlap

Kapcsolódó írás:

Református diákok gyűjtenek társaiknak

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.