A Kanadai Egyesült Egyház honlapja magyarul is olvasható

2010. szeptember 17., péntek

 altA reformátusokat is tömörítő Kanadai Egyesült Egyház weboldalát még kínai, lugandai, kiswahili és tagalog nyelven is olvashatjűk a hívők.

A Kanadai Egyesült Egyház, amelyhez reformátusok is tartoznak, weboldalán az érdeklődők az angol mellett spanyol, francia, magyar, olasz, japán, koreai, kínai, lugandai, kiswahili és tagalog nyelven olvashatnak tájékoztatást az egyház életéről, történetéről.

A magyar nyelvű tájékoztató is úgy épül fel, mint a többi nyelven olvasható oldalak. Informálódhatunk az egyház története mellett hitük fő vonásairól, gyülekezetkereső segít a tájékozódásban. Sok információt kapunk az egyházi életről a hétköznapokban, s arról is, mi történik vasárnaponként a gyülekezetekben. Megtudhatjuk, hogy 1925-ben a régi protestáns felekezetek közül három addig önálló kanadai egyház, a Metodista, a Kongregacionalista és a Presbitériánus Egyház mintegy kétharmada egyesült Kanadai Egyesült Egyház néven a Kanadai Parlament jóváhagyásával és az egyesülés feltételeit szabályozó törvény szerinti módon. A három egyház egyesülési okirata az ún. Basis of Union. 1925 óta több kisebb egyház és számos önálló gyülekezet kérte a felvételét a Kanadai Egyesült Egyházba, amelynek mintegy 3 200 gyülekezete van Kanada-szerte. A Kanadai Egyesült Egyház története linkre kattintva még többet megtudhatunk történetükről és tradícióikról. Az egyház hétköznapi élete gazdag, ilyen ajánlatok olvashatók a honlapon: gyülekezeti ebédek, vacsorák, lelkigyakorlatok és társulások, étel készítés és kihordás időseknek vagy házhoz kötöttségben élőknek, tanácsadás és támogatói csoportok életproblémákkal küzdőknek (válás, veszteség, gyász stb.), könyvklubok, asszony és férfi körök, bibliakörök, tanácsadás fiatal szülőknek, gyermek- és felnőtt kórusok, amatőr színjátszó csoportok, hímző, fafaragó, kézműves csoportok, főző csoportok, programok a társadalmi igazságosságért, étel és ruha segélyezés rászorulóknak, különböző ifjúsági csoportok és programok, oktatási programok. (united-church.ca – 2010-09-17 – dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.