Az EVT főtitkára imádságra hív a Nairobi támadás áldozataiért

2019. január 17., csütörtök

Az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára, Olav Fyske Tveit elítélte a január 15-i kenyai fővárosban történt terrortámadást. Osztozzunk az elvesztett életek felett érzett gyászban és imádságban hordozzuk a támadás áldozatait és családtagjait.

„Újra, mindennapi életüket élő emberek estek erőszakos támadás áldozatává” – nyilatkozta Tveit, miután kedden fegyveresek támadták meg a DusitD2 szállodát is magába foglaló nairobi luxus épületegyüttest. A terrortámadásban 14 ember vesztette életét. A mentés szerdán is tartott, mivel a terroristák túszokat is ejtettek a szállodában. „Imádkozzunk továbbra is a túszokért, a sebesültekért és azokért a családokért, akik elvesztették szeretteiket, bár a halálos áldozatok pontos száma még nem ismert” – kérte az EVT főtitkára.

Tveit imádságra és a kenyai emberekkel való szolidaritásra hívott szerdai üzenetében: „Kenyát, a számos afrikai békekezdeményezésben részt vevő országot, most saját fővárosában érte embertelen terrortámadás. Imádkozunk az áldozatokért, a mentőcsapat tagjaiért, azok családtagjaikért, és keressük Isten irgalmát, szeretetét és kegyelmét hogy az által megerősödve tudjuk folytatni zarándoklatunkat az igazságosságért és békéért.

„Nemcsak az ilyen cselekedetek elítélésében kell egységben lennünk, hanem meg kell erősödnünk az igazságos béke iránti törekvésünkben és azon elhatározásunkban is, hogy nem engedjük, hogy az erőszak elválasszon bennünket egymástól” – tette hozzá a lelkész.

Külügyi iroda

Forrás: oikoumene.org, fotó: Albin Hillert/WCC

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.