Idősekért díjat kapott Beszterczey András

2018. október 18., csütörtök

Az idősek világnapja alkalmából az Emberi Erőforrások minisztere Idősbarát önkormányzat és Idősekért díjakat adott át a Pesti Vigadóban. Október 9-én Beszterczey András, egyházunk Szeretetszolgálati Irodájának vezetője is elismerést kapott.

Kásler Miklós miniszter az ünnepségen úgy fogalmazott, a nemzet jövőjét a fiatalok, a következő generációk jelentik, de „a jövő az idők méhében fogant meg". Kiemelte, a fiatalokat fel kell készíteni a jövőre, és ebben az idősek pótolhatatlanok. A nemzetnek oda kell figyelnie az idősebb emberek bölcs és megfontolt iránymutatására. Ez nemcsak kötelesség, hanem – a történelem tanulsága szerint – sokszor a túlélés záloga is – jegyezte meg a miniszer. Kásler Miklós azt mondta, a család a nagyszülők köré épül, ők jelentik ugyanis a család szívét. A nemzet egészsége érdekében pedig oda kell figyelni a szívre – tette hozzá. Megköszönte az időseknek, hogy egész életüket a nemzet fenntartására tették fel, példát mutattak kitartásból, szorgalomból, szeretetből tiszteletből, alázatból és továbbörökítik a nemzeti identitást. Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára úgy fogalmazott, a rendezvényen azokat díjazzák, akik nemcsak azt a minimumot teszik meg, amit elvárnak tőlük, hanem azon túl is teljesítenek.

Beszterczey András négy éve vezeti a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodáját, emellett pedig a fővárosi Schweitzer Albert Református Szeretetotthon intézményvezetője. A díjazott a református diakóniai szolgálatról így nyilatkozott: „A mi munkánkban a szakmai tudás mellett a spirituális segítségnyújtás is legalább olyan fontos, hiszen így lesz értelme annak a munkának, amit végzünk. Ha nem teszem mellé az egyházat, ha nem teszem mellé Istent, Krisztus képviseletét és a megváltás hirdetését, akkor ugyanolyan vagyok, mint bárki, aki szociálisan szolgáltat. A keresztyén életformánknak része az, hogy szolgálok, segítek másoknak, mert kaptam egy ajándékot Istentől és Krisztus szeretetét szeretném másoknak tovább adni."

szeretetszolgálat.reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.