Nagydobronyi tűzkár: így támogathatja az újjáépítést

2018. július 17., kedd

Leégett a nagydobronyi református cigány gyülekezet imaháza és óvodája. A tűzben senki nem sérült meg, de az anyagi kár jelentős. Segítsen Ön is az újjáépítésben!

Július 15-én hajnalra virradóra a kárpátaljai nagydobronyi déli cigánytelepen leégett a református imaház és a hozzá tartozó óvoda. A lángok átterjedtek a szomszédos családi házra is. A tűzoltók szinte semmit nem tudtak megmenteni az épületből, odavesztek a berendezések, a játékok, a konyhai eszközök.

Az óvodába mintegy hatvan roma gyerek járt, ők valószínűleg otthon töltik a nyarat, mert a helyi állami óvoda telített, nem tudja befogadni őket. Nagy hiányt pótolt a térségben a református egyház óvodája és imaháza, hiszen azok a cigánygyerekek, akik ide jártak a telepről, később az iskolában is jól teljesítettek.

Hogyan segíthetünk?

• A kárpátaljai testvérek már gyűjtenek, több helyi gyülekezet felajánlotta a múlt vasárnapi perselypénzét az újjáépítésre. Részletek...

• Egyházunk elnöksége felhívást tett közzé, hogy július 29-i perselyadományaikkal a magyarországi református gyülekezetek is támogassák a nagydobronyiakat. Részletek...

• A Magyar Református Szeretetszolgálat már hétfőn gyorssegélyt vitt a helyszínre, rajtuk keresztül is adakozhatunk az újjáépítésre. Részletek...

Adományaikat a Magyar Református Szeretetszolgálat 10702019-85008898-51100005-es számlaszámára is utalhatják „nagydobronyi tűzeset" közleménnyel. A szeretetszolgálat 1358-as adományvonalának tárcsázása hívásonként 250 forint támogatást jelent a nagydobronyiaknak.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.