A Királyhágómelléki Református Egyházkerületnél tett látogatást Kövér László

2016. október 17., hétfő

Nagyváradon, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület elnökségénél tett tájékozódó látogatást csütörtökön Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke – számolt be honlapján az egyházkerület.

A közlemény szerint a vendégek az egyházkerület lelki és anyagi élete, a partiumi magyar református emberek helyzete iránt érdeklődtek.

Csűry István püspök köszönetet mondott azért a segítségért, amelyet az egyházkerület az anyaország részéről kapott több nagyszabású terv megvalósításához. Ezek sorában a nagyváradi egyházkerületi székház, a sződemeteri Kölcsey-központ felépítését, valamint a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium szakműhelyeinek a kialakítását említette.

A püspök tájékoztatást nyújtott a szórványhelyzetről, az egyház közéleti felelősségvállalásáról, és beszámolt folyamatban lévő nagyszabású tervekről és munkálatokról. Utóbbiak között egy járóbeteg-ellátó megépítését, az erdődi Drágffy Gáspár Egyháztörténeti Központ jövő évre tervezett megnyitását, illetve a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából a nagyváradi várban rendezendő Egység Fesztivált említette.

A megbeszélés után a vendégek munkavacsora keretében találkoztak az egyházkerület esperesi karával, ahol kötetlen beszélgetés keretében nyújtottak számukra betekintést az egyházkerület mindennapjaiba - áll az egyházkerület közleményében.

forrás: kiralyhagomellek.ro

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.