IfiALAP – segítség az ifjúsági alkalmakhoz

2015. augusztus 24., hétfő

A szlovákiai Firesz – Duna Mente önkéntesei egész évre szóló segédanyagot készítettek ifialkalmak vezetői számára.

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház honlapján az alábbi sorokkal ajánlják a témavázlatokat: „Bizonyára mindannyian szeretnénk, hogy szolgáló és lelkiekben élő ifjúság legyen gyülekezeteinkben. A segédanyag szeretné elősegíteni, hogy minél több gyülekezetben jöjjenek létre, ill. folytatódjanak, erősödjenek az ifjúsági alkalmak. Az anyag heti bontásban jár körül egy-egy témát, pl. Magyányosság – közösség, Kicsoda számomra Jézus?, Önértékelés, Istenről alkotott képünk, Beszédünk, kommunikációnk."

Az IfiALAP oldal a gyülekezeti ifjúsági vezetők szolgálatát hivatott segíteni egész éves segédanyaggal. A kidolgozott témák, játékötletek, imaformák, ajánlott módszerek egy gyors regisztráció után elérhetők az ifialap.firesz.sk oldalon.

A készítők célja, hogy arra buzdítsák a gyülekezeteket: indítsanak (vagy folytassák) a gyülekezet tini korosztályú fiataljai számára (például a konfirmandus csoport második évében) heti alkalmakat. Mivel a legtöbb szlovákiai gyülekezetben kevés fiatal van, javasolják, hogy havonta egy alkalmat a környező három-négy gyülekezettel együtt szervezzék meg, félévente a csoportok vegyenek részt a fireszes tinihétvégéken, illetve a nyári tinitáborban. Reményeik szerint a projekt nem ér véget egy év elteltével, hanem „természetes módon tovább folytatódna – ami az egyik lényege is – a konfirmáció után, remélve, hogy nem kikonfirmálnak a fiatalok" a református egyházból, hanem megtalálják a helyüket gyülekezetükben.

Reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.