Lehet még csatlakozni

2017. október 07., szombat

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2017. október 8-ig nyitva áll a 72ora.hu regisztrációs felülete, hogy az ország bármely pontján élő diákok jelentkezhessenek az október 12-15. között zajló 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos szociális, önkéntes akcióra.

A 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciót tizedszerre rendezi meg a három történelmi keresztyén egyház hazánkban. Az idén „Több vagy, ha adsz!” mottóval zajló 72 óra Magyarország fiatalságát közös összefogásra hívja:  tegyünk együtt  másokért és a  környezetünkért. Miért kompromisszum nélkül? Mert a résztvevők a háromnapos önkénteskedés előtti nap kapják meg feladatukat.

A szervezők 2017. október 8-án éjfélig várják az önkéntesek jelentkezését. A leendő önkénteseknek a 72 óra honlapjának regisztrációs felületén található adatlapot kell kitölteni, amely által többek között intézmények, játszóterek felújításához, erdőtakarításhoz, szociális segítségnyújtáshoz, különböző közösségeknek kulturális műsorok szervezéséhez ajándékozzák magukat egy, kettő vagy három napra. Az akció olyan tevékenységeket tartalmaz, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetőek.

Az idén 10. jubileumát ünneplő 72 óra különleges  megnyitó rendezvénnyel készül, amely 2017. október 12-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Tesla Budapest Klubban (1075 Budapest, Kazinczy u. 21.). A 72 óra kompromisszum nélkül akció fővédnökei – a Margaret Island zenekar és Horváth Boldi, a Kelemen Kabátban frontembere – meglepetéssel készülnek, ezen kívül az elmúlt évek fővédnökei is jelen lesznek az eseményen.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a résztvevők itt kapják majd meg a következő három napban teljesítendő feladataikat is. A nyitórendezvény keretében a Több vagy, ha adsz filmpályázat nyerteseit is megismerheti a közönség, illetve a díjazott kisfilmeket le is vetítik.

A megnyitó rendezvényen tárgyi adománygyűjtést is szervez a 72 óra. Az akcióban résztvevő budapesti szociális intézmények részére fognak tartós eszközöket gyűjteni és belőlük csomagokat készíteni. A megnyitó helyszínén és időpontjában fogadják az önkénteseket a felajánlásokat íróeszközök, füzetek, játékok, könyvek és bármi apró személyes ajándék formájában.

72ora.hu

Ez történik továbbiak →