Imádkozz, hatsz – egy éjszaka a Menny kapuja előtt

2016. október 13., csütörtök

Újabb beszámoló az imaéjjel kárpátaljai programjáról.

Az Úr Jézus a Gecsemáné kertben egy egész éjen át virrasztott és imádkozott. Az Isten Fia ezt égető fontosnak találta. Mennyivel inkább szükségünk van nekünk, a XXI. század kétségek közötti, próbák alatti népének az Isten jelenlétére egy éjszakán keresztül?

Immár hatodik alkalommal került sor a Kárpát-medencei Református Ifjúsági Imaéjjelre, amely során számos bázishelyen több száz fiatal zörgetett a Menny kapuja előtt. Idén ezt a rendezvényt október 7-én szervezte meg a KRISZ a Rákóczi-főiskola átriumában. Közel száz hitben járó fiatal áldozta az éjszakáját az Úrnak.

„Az imádság elsősorban rád hat, és téged változtat meg" – hangzott Homoki Gyulának, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia diákjának a szájából. Előadásában emlékeztette a jelenlévőket, hogy az Isten számos elképesztő áldást, sikert és ajándékot készített már el számunkra. Sokszor azért nem tapasztaljuk meg ezeket, mert nem kérjük igazán, hittel. Ezt követően Nigriny-Demeter Adrienn(Menyus) tett bizonyságot a meghallgatott imáiról: szerető férjéről és aranyos, másfél éves csodájáról.

Szakrális keretek között léptünk át a következő napba... A beszámoló a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet honlapján folytatódik. 

Baranyai Eszter

Ez történik továbbiak →