Imádkozzatok és buzgón kérjetek!

2016. október 12., szerda

Kárpátaljai beszámoló az idei imaéjjelről.

2009-ben egy nagyszerű ötlettel álltak elő a KRISZ munkatársai. Egy olyan alkalmat szerveztek a helyi fiatalok számára, mely nem a megszokott egyházi ceremónia mintáját követi. Egy éjszakára hívták a hitben járó fiatalokat, elkészítve egy alkalmat, ahol kettesben lehetnek az Úrral.

Az első, a beregszászi nagytemplomban megrendezett Imaéjjel óta nyolc év telt el. Ez idő alatt a kezdeményezés kárpát-medencei szintre emelkedett. Istennek hála, hogy mára a keresztyén magyar fiatalok sora csatlakozott a programhoz.

Október 7-ről 8-ra virradó a Kárpát-medence számos pontján gyűltek egybe istenfélő közösségek az Imaéjjel keretében. Az ötletadó kárpátaljai csapat a Rákóczi Főiskola átriumában szervezte meg idei programját.

Közel száz fiatal érkezett a nem mindennapi alkalomra, akiket Kiss Bertalan, a KRISZ titkára köszöntött. Majd kezdetét vette a hajnalig tartó program. Külső szemlélőként talán azt hihetnénk, kora estétől reggelig, térdre borulva, magunkba roskadva könyörgünk ott Istenhez... Az elképzelés nem rossz, de nem teljesen igaz. Ami biztos: a fő cél az ima.

Az estet és az Úrral való beszélgetést a tóháti Laudis dicsőítő együttes szolgálata fogta össze. Az éjszaka természetesen a KRISZ himnuszával kezdődött, majd, amolyan ráhangolásként, néhány közösségformáló, ismerkedős feladat következett.

Ezt követően az imádságé volt a főszerep. Nem a megszokott ember-Isten, Isten-ember vonalon indult a beszélgetés... A beszámoló tovább folytatódik a kárpátaljai egyházkerület oldalán.

Nagy Gabriella

Ez történik továbbiak →