Hangzó énekeskönyv

2020. március 24., címkék: református énekek, énekeskönyv

Több mint száz református ének felvételét tette elérhetővé a Magyarországi Református Egyház. Az interneten hallgatható, valamint jó minőségben le is tölthető dallamokkal egyházunk az online istentiszteleteket támogatja.

Szeretetközösség a hangversenyteremben

2017. július 03., címkék: zán fábián sándor, müpa, református énekek, böszörményi gergely

Újra református zsoltároktól és dicséretektől zengett a Művészetek Palotája július 1-jén, ahol immár hagyományosan az ezernyolcszáz fős közönség is be-bekapcsolódott a több száz fős egyesített kórust alkotó tizenöt kar éneklésébe.

Református énekek XV.

2016. december 12., címkék: református énekek

Megjelent a Református énekek koncertsorozat idei alkalmának CD-felvétele, valamint DVD-változata. A 15 hanglemezből álló sorozat már 256 orgonakíséretes éneket tartalmaz az énekeskönyvünkből, többszáz fős Kárpát-medencei református kórus, valamint kitűnő szólisták és karnagyok előadásában.

Megjelent a Református Vigasztaló Énekek II.

2016. július 05., címkék: böszörményi gergely, egyházzene, református énekek

A református énekkincsünket bemutató albumon huszonegy olyan református zsoltár és dicséret hallható, amelyek az elmúlt évek során a Református Énekek koncerteken hangzottak el.

Vállalni hitünket és erősíteni összetartozásunkat

2016. július 04., címkék: rzf, egyházzene, református énekek, református énekek hangverseny

Tizenötödszörre hangzottak fel református énekeink a budapesti Művészetek Palotájában július 2-án. A Kárpát-medencei egyesített kórusban idén – délvidéki, kárpátaljai, felvidéki és partiumi kórustagokkal együtt – tizenöt énekkar tagjai énekeltek.

Megjelent a Református énekek XIV.

2015. szeptember 22., címkék: református énekek

Elkészült a református énekkincset népszerűsítő CD-sorozat legújabb része. Hamarosan elérhető lesz a DVD-változat is.

A múlt év aranylemeze a Református Vigasztaló Énekek I.

2015. július 08., címkék: böszörményi gergely, egyházzene, református énekek, aranylemez

A Református énekek XIV. koncertjén Huszár Pál, a Zsinat világi elnöke vette át a Református vigasztaló énekek I. – „Tudom, az én Megváltóm él" CD aranylemez plakettjét.

A zeneszeretők adománya a kárpátaljai testvéreinknek

2015. július 06., címkék: református énekek hangverseny, református énekek, Kárpátalja, kárpátalja

Több, mint egymillió forint adomány gyűlt össze a nagy sikerrel megtartott, két nyári zenei rendezvényen.

Mennybe emelő énekszó

2015. július 01., címkék: református énekek hangverseny, református énekek, reformátusok lapja, egyházzene

Tizennegyedszer zengett református énekektől a budapesti Művészetek Palotája június 27-én. A háromszázhetven fős Kárpát-medencei egyesített kórust idén tizennyolc énekkar tagjai alkották.

Megjelent a Református énekek XII.

2013. október 15., címkék: cd, református énekek cd, református énekek

Megjelent a Református énekek új, XII. cédéje. A felvétel a X. Református Zenei Fesztiválon készült a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében 2013. július 6-án.

Különös élmény

2013. július 08., címkék: református énekek, kató béla, imre sándor, körkérdés, gulyás gergely, müpa

A gyülekezeti kórusmunka kicsúcsosodása, ösztönzés az éneklés különös élményének felfedezésére, alkalom az együttlétre. A XII. Református énekek három résztvevőjét, szolgálattevőjét kérdeztük arról, mit jelent számukra a már hagyománnyá vált hangverseny.

Újra református énekektől zengett a MÜPA

2013. július 08., címkék: református énekek, müpa, böszörményi gergely

„A templomon kívül is óriási erejük van a református énekeknek, ezért ki kell hozni azokat onnét" – hangsúlyozta Böszörményi Gergely koncertigazgató a Református Énekek című hangversenyt bevezető köszöntőjében július 6-án a budapesti Művészetek Palotájában.

Dicséret, fohász, hitvallás és hálaadás

2013. június 26., címkék: református énekek, berkesi boglárka, reformátusok lapja

Idén is megrendezik a Művészetek Palotájában a Református Énekek című hangversenyt. A július 6-i zenés istentisztelet előtt Berkesi Boglárka karnagyot kérdeztük a koncertről és arról, számára mit jelent ez az alkalom.

Református Énekek tizenkettedszer a Müpában

2013. június 20., címkék: református énekek

A Református énekek XII. hangverseny, amely a szervezők szándéka szerint egy világi helyen tartott istentisztelet, 2013. július 6-án, szombat este fél nyolc kezdődik a budapesti Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

Megjelent a Református Énekek X. lemeze

2011. december 08., címkék: református énekek

A 95. zsoltár hívogató szavával indult a Református Énekek idei koncertje: örüljünk együtt Isten hatalmasságának, s „vigadozzunk szép énekekkel”! A vígságra jó okul szolgálhat az is, hogy a hagyománnyá vált koncertsorozatnak már 10. évfordulóját ünnepelhettük június 25-én a Művészetek Palotájában (MÜPA).

Tizedszer hangzottak el a református énekek a Művészetek Palotájában

2011. június 27., címkék: művészet, református énekek, hangverseny

Szombaton ismét a színpadra állhatott a több mint háromszáz fős Kárpát-medencei egyesített református kórus. A magyarországi és határon túli énekkarok közös hangversenyét Pálúr János kísérte orgonán, vezényelt Arany János, Beidek Adrien, Berkesi Sándor és Cseri Zsófia. Az eseményről készült képriport mellett a részvevőkhöz intézett körkérdést olvashatják el.

Istentisztelet és hangverseny: Református Énekek X. a Művészetek Palotájában

2011. június 23., címkék: 2011, református énekek, Háttér, hangverseny

„Koncertre, hangversenyre számítottam, és azt láttam, hogy az államtitkár zsoltárokat olvas, a közönség énekel, a roppant méretű kórus pedig a színpadon imádkozik” – írta a tavalyi Református Énekek hangversenyről Kocsis Fülöp, görögkatolikus püspök. Sokaknak idén is hasonló élményben lehet részük, hiszen június 25-ére, a Művészetek Palotájának nagytermébe szervezett Református Énekek X. hangversenyre már minden jegy elővételben elkelt.

Istentisztelet a MÜPA-ból

2010. december 21., címkék: református énekek, Hírek

A Református Énekek koncertsorozat októberben megjelent kilencedik lemezén az egyszólamú református énekeskönyvi énekek mellett kórusfeldolgozások is felcsendülnek.

Jobbak vagyunk Madonnánál?!

2010. március 28., címkék: református énekek, református énekek cd, Háttér, reformátusok lapja, világtalálkozó, hangverseny

Bár csak június 25-én kerül rá sor, már most kaphatók a jegyek a Zeneakadémián, majd az utóbbi években a Művészetek Palotájában évről évre megrendezett Református Énekek elnevezésű koncertsorozat legújabb, egyben kilencedik hangversenyére. Az esemény majd egy évtized alatt gyakorlatilag a református zene ünnepévé vált, de a sikert nemcsak ez jelzi, hanem az is, hogy a koncertek hangfelvételeiből készült kiadványok évek óta előkelő helyet foglalnak el a toplistákon.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.