Isten jelen van a belvárosban is

2020. március 14., címkék: fasori gyülekezet

A főváros egyik népszerű gyülekezetébe, a Budapest-Fasori Református Egyházközségbe látogattunk, ahonnan március 15-én ünnepi istentiszteletet sugároz a Duna Televízió.

Református énekektől volt hangos a Városliget

2018. április 06., címkék: flashmob, fasori gyülekezet, énekverseny, ifi

„Azáltal, hogy aktívan muzsikálunk, mi magunk is többek leszünk" – ezt a tapasztalatot igyekszik továbbadni Tarnóczyné Varga Csenge ének-zene tanár kollégáival. A fasori Julianna Református Általános Iskola maroknyi tanári kara évről évre országos énekversenyt szervez, melynek fiatal résztvevői idén is hatalmas élménnyel gazdagodtak: ezúttal a Vajdahunyad vára udvarán énekelhettek.

Templomépítés Károli Gáspár nyelvén

2013. október 22., címkék: reformáció hónapja 2013, fasori gyülekezet, reformátusok lapja

Templomának százéves jubileumát ünnepelte idén a budapest-fasori református gyülekezet. A reformáció napjához közeledve arra kértük a közösség és az épület történetét bemutató, kiadás előtt álló monográfia szerkesztőjét, Millisits Máté művelődéstörténészt, hogy mutassa be a magyar és az európai protestáns templomépítészet e jelentős darabját.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.