Istentiszteleti ajánlások a krízishelyzetben

2020. április 01., címkék: elnökségi tanács

A kommunikációs eszközökkel közvetített istentiszteletekhez, a húsvéti úrvacsorás alkalmakhoz és a temetésekhez ajánl istentiszteleti rendeket egyházunk Elnökségi Tanácsa.

Döntések veszélyhelyzetben

2020. március 30., címkék: elnökségi tanács

Elhalasztják az áprilisi zsinati ülésszakot, a Zsinati Tanács májusi ülését, valamint az egységes lelkészképesítő vizsgát, továbbra is fizetik a lelkészi nyugdíjkiegészítést és a hittanpénzeket – határozott hétfői ülésén a Magyarországi Református Egyház Elnökségi Tanácsa. A testület a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzetre tekintettel ezentúl minden hétfőn, szükség esetén pedig akár gyakrabban is ülésezik, hogy azonnal reagálhasson a felvetődő problémákra.

A zsinati ciklus zárására készülve

2014. október 16., címkék: állam-egyház kapcsolatok, kárpátaljai reformátusok (kre), egyházi választások, elnökségi tanács

Berekfürdőn tartotta kétnapos, kihelyezett ülését az MRE Elnökségi Tanácsa (ET). A közelgő cikluszáró zsinati ülés előkészítése mellett a választási folyamat, a Kálvin-emlékévek lezárása, az állam-egyház kapcsolatok áttekintése és a kárpátaljai krízishelyzet is a napirenden szerepelt.

Nyári szünet után újra ülésezett az Elnökségi Tanács

2013. szeptember 16., címkék: zsinat, egységes lelkészképesítő vizsga, generális konvent elnöksége (gke), elnökségi tanács

A Generális Konvent szeptemberi ülésének, valamint a Zsinat novemberi ülésszakának az előkészítése is szerepelt a testület őszi első tanácskozásának napirendjén.

Az új katolikus vezető köszöntése

2013. március 20., címkék: közlemény, ferenc pápa, elnökségi tanács

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa közleményében üdvözli az egy hete megválasztott katolikus egyházfőt.

Egyházi célú állami pályázatok támogatásáról döntött az Elnökségi Tanács

2013. február 06., címkék: elnökségi tanács, egyházfinanszírozás, állam-egyház kapcsolatok

Egyházak közösségi célú programjait és beruházásait, illetve az egyházi épített örökség védelmét támogató pályázatokat írt ki az EMMI. Az MRE Elnökségi Tanácsának előzetesen döntenie kellett a pályázni kívánó egyházi szervezetek ajánlásáról.

Megkezdődött a presbiterválasztás előkészítése

2011. január 20., címkék: elnökségi tanács, Hírek, presbiterválasztás, presbiterek

Az Elnökségi Tanács idei első ülésén a választási folyamat elindítása mellett az új lelkészigazolványokról, a nyugat-európai református diaszpóra helyzetéről, valamint az SDG-telep üzemeltetéséről is tanácskoztak.

Az Elnökségi Tanács megtárgyalta az MRE 2011-es költségvetését

2010. december 03., címkék: állam-egyház kapcsolatok, szászfalvi lászló, Hírek, elnökségi tanács

A testület december 1-i ülésén jelen volt Százszfalvi László egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár is.

Az Elnökségi Tanács megkezdte a Zsinat előkészítését

2010. október 23., címkék: Határon túl, Hírek, berekfürdő, szerbiai reformátusok (szrke), elnökségi tanács, sdg konferenciatelep, múltfeltárás

A testület Berekfürdőn tanácskozott és elsősorban a novemberi zsinati ülés tervezett témáit tárgyalta, közte a szárszói SDG konferenciatelep üzemeltetésének ügyét.

Múltfeltárás: megalakult a Tényfeltáró Történész Bizottság

2010. október 01., címkék: elnökségi tanács, Hírek, tényfeltáró történész bizottság, múltfeltárás

Szerdán megtartotta első ülését az előző rendszer egyházzal kapcsolatos tevékenységét vizsgáló testület.

Múltfeltárás: újabb konkrét lépések

2010. szeptember 17., címkék: tényfeltáró történész bizottság, múltfeltárás, Hírek, elnökségi tanács

Az Elnökségi Tanács meghatározta, mely kutatókat kérjék fel a munkára a Tényfeltáró Történész Bizottságban.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.