Menekültek befogadására szólítanak fel a cseh reformátusok

2018. augusztus 03., címkék: cseh testvérek

Testvéregyházunk, a Cseh Testvérek Protestáns Egyháza a menekültek befogadására és szolidaritásra szólította fel a kormányt. A Zsinati Tanács alábbi nyilatkozatát európai partnereik és ökumenikus szervezetek is megosztották.

A misszió új formái Csehországban

2016. május 31., címkék: prága, holland protestáns egyház, cseh testvérek

Május 24-26. között került sor Prágában a háromoldalú partnerség záró találkozójára, amely során a Magyarországi Református Egyház a Holland Protestáns Egyházzal (PKN) és Cseh Testvérekkel közösen keresték az egyház missziói szolgálatának új formáit a szekularizált környezetben.

Keresztyén–muszlim párbeszédre hívnak a cseh testvérek

2015. november 25., címkék: keresztyén-muszlim párbeszéd, cseh testvérek, menekültügy

A Cseh Testvérek Egyháza és annak diakóniai szolgálata is hosszú idő óta figyelemmel kíséri az Európába érkező menekültek helyzetét, s elsődleges fontosságúnak tartja, hogy a segítse a nehéz helyzetben lévőket. 2015 júliusának elején a Zsinati Tanács tagjai határozatukban is egyértelműen elutasították a menekültekkel szembeni félelem- és gyűlöletkeltést.

Az igazság tanúja

2015. július 13., címkék: husz jános, cseh testvérek

A protestáns világ 2017-ben készül megünnepelni a reformáció ötszáz éves évfordulóját, de nem mindenütt Luther Márton fellépésétől számítják az egyház megújulását. Július első hétvégéjén Prágában, a hatszáz éve mártírhalált halt (elő)reformáror tiszteletére rendezett Husz-ünnepségeken jártunk. Prágai útinaplónk ötödik, befejező része.

Magyar hangok Prágában

2015. július 12., címkék: husz jános, cseh testvérek

A protestáns világ 2017-ben készül megünnepelni a reformáció ötszáz éves évfordulóját, de nem mindenütt Luther Márton fellépésétől számítják az egyház megújulását. Július első hétvégéjén Prágában, a hatszáz éve mártírhalált halt (elő)reformáror tiszteletére rendezett Husz-ünnepségeken jártunk. Prágai útinaplónk negyedik része.

Határtalan zene

2015. július 10., címkék: husz jános, cseh testvérek

A protestáns világ 2017-ben készül megünnepelni a reformáció ötszáz éves évfordulóját, de nem mindenütt Luther Márton fellépésétől számítják az egyház megújulását. Július első hétvégéjén Prágában, a hatszáz éve mártírhalált halt (elő)reformáror tiszteletére rendezett Husz-ünnepségeken jártunk. Prágai útinaplónk harmadik része.

Husz János és a csehországi reformáció

2015. július 10., címkék: husz jános, cseh testvérek, prága

A protestáns világ 2017-ben készül megünnepelni a reformáció ötszáz éves évfordulóját, de nem mindenütt Luther Márton fellépésétől számítják az egyház megújulását. Július első hétvégéjén Prágában, a hatszáz éve mártírhalált halt (elő)reformáror tiszteletére rendezett Husz-ünnepségeken jártunk. Prágai útinaplónk második része.

Husz-ünnepségeken Prágában

2015. július 08., címkék: cseh testvérek, husz jános

A protestáns világ 2017-ben készül megünnepelni a reformáció ötszáz éves évfordulóját, de nem mindenütt Luther Márton fellépésétől számítják az egyház megújulását. Július első hétvégéjén Prágában, a hatszáz éve mártírhalált halt (elő)reformáror tiszteletére rendezett Husz-ünnepségeken jártunk. Prágai útinaplónk első része.

Cseh protestáns egyházi küldöttséget fogadott Ferenc pápa

2015. július 01., címkék: cseh testvérek, ferenc pápa, husz jános

Pápai fogadást és békítő istentiszteletet tartottak Husz János halálának 600. évfordulója alkalmából a Vatikánban.

A missziói felfedezőtúra folytatódik

2015. május 31., címkék: holland protestáns egyház, református világközösség (rev), cseh testvérek

A tavaly kezdődött hároméves holland, cseh és magyar együttműködés második állomása május 19. és 21. között Budapest volt. A téma az egyház missziói jelenléte a szekularizált társadalomban. A cél, hogy a három delegáció jövőre Prágában ajánlásokat fogalmazzon meg az európai református egyházak számára.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.