Párbeszéd az elmúlt száz év kihívásairól

2018. június 12., címkék: konferencia, rkk, kolozsvár, BBTE református tanárképző kar, KRE Hittudományi kar

„A konferencia célja a párbeszéd megvalósítása olyan témákról, amelyekről azt hisszük, hogy tabu, esetleg csak halkan, saját közegünkben beszélünk róla" – fejtette ki Lukács Olga, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző Karának dékánja az Egyház és társadalom az elmúlt száz évben című tudományos tanácskozáson, amelyet a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karával és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvánnyal együttműködésben június 7–8-án tartottak Kolozsváron.

Virtualitás és közösségépítés

2016. április 13., címkék: KRE Hittudományi kar, Kárpát-medencei Protestáns Teológus Találkozó, ifi

A digitális világnak – ahogy mindennek – van jó és rossz oldala. Mindkettővel élhetünk, eldönthetjük, hogy másokat megbántsunk, romboljunk, de ugyanúgy megadatik, hogy építsünk, jobbá, harmonikusabbá tegyük a minket körülölelő életet a digitális világ eszközeivel. A találkozó résztvevői azért töltöttek egy hétvégét a Baár-Madas Református Gimnáziumban, hogy megtapasztalják, milyen építő ereje van a személyes találkozásnak, a színes programoknak, annak az elfogadó és megértő légkörnek, ami sokszor hiányzik a digitális világból. A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának Hallgatói Önkormányzata által szervezett találkozón Weiner-Legeza Luca IV. éves teológushallgatóval, a találkozó egyifőszervezőjével beszélgettünk arról, milyen kihívásokat jelent egy nemzetközi eseményt megszervezni, és milyen veszélyei és lehetőségei vannak a digitális világnak.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.