Egykép: ilyennek látjuk a református egyházat

2019. április 18., csütörtök

„Amikor ilyen változatos alkotásokat lát az ember, akkor kiderül, hogy az egyházunk nem is annyira egysíkú." Egykép címmel fotópályázatot hirdetett a Tiszántúli Református Egyházkerület, a beérkezett alkotásokból kiállítás nyílt a Debreceni Református Nagytemplom galériájában április 15-én, hétfőn délután. Az eseményt a már idézett szavakkal Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke nyitotta meg.

„Amikor ilyen változatos alkotásokat lát az ember, akkor kiderül, hogy az egyházunk nem is annyira egysíkú" – fogalmazott Fekete Károly. „Sok minden eszünkbe juthat a képekről – hiszen értelmezni kell azokat a kifejezéseket, amelyek hozzátartoznak az egyházképünkhöz, és ezt egy fotóval is megtehetjük. A szürke közöny csendje is felfokozódhat, a naplementének van üzenete, a kehelynek meglátjuk a kecsességét, a szemek nagyon beszédesek tudnak lenni, az énekeskönyv zeneisége előjön, a toronysüvegek tagoltsága, a palást esése, a közösség arcvonásai tényleg arcokban rajzolódnak elénk, és a derű is átragadhat ránk" – tette hozzá.

A szervezők olyan fotókat vártak, amelyek bemutatják és kifejezik azt, mit jelent ma reformátusnak lenni: egy gyülekezeti, iskolai, munkahelyi pillanattal. Amatőr és profi fotósok egyaránt jelentkezhettek a pályázatra, korhatárra való tekintet nélkül, az egész Kárpát-medence területéről, így készülve közösen a május 18-i Magyar Református Egység napjára. A pályázatra 190 fotó érkezett be, amelyből 62 képet választott ki a szakmai zsűri a kiállításra, ami április 15. és július 15. között tekinthető meg a Debreceni Református Nagytemplom galériájában.

Szirák Sára, fotó: Lucski Zsófia

Forrás: ttre.hu

Istent keresem

1Móz 30,1–24

„És elnevezte Józsefnek, mert ezt mondta: Adjon nekem az Úr még másik fiút is!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink